Mi az Evminov gerincterápia?

Az Evminov gerinc-rehabilitáció egy Ukrajnában szabadalmaztatott egyedülállóan komplex módszer. Egy speciális gerinc-rehabilitációs padon végzett gyógytorna segítségével rendkívül hatékonyan kombinálja a gerinc regenerálódásához szükséges nyújtó és hátizom erősítő gyakorlatokat.

Az Evminov gerincterápiát Ukrajnában, Oroszországban és Európa különböző országaiban már évtizedek óta rendkívül sikeresen és eredményesen alkalmazzák a különböző gerincproblémák – elsősorban a porckorongsérv – kezelésében.

A tapasztalatok alapján az Evminov gerinc-rehabilitációs pad rendszeres használatával már egy-két hónap alatt bizonyítottan jelentős javulás érhető el, egy éven belül pedig műtét nélkül is megszabadít a gerincpanaszoktól – akár a porckorongsérvtől is!

Porckorongsérv (köznapi nevén gerincsérv) esetén a kezeléseket követő MR- vizsgálatok is igazolták a sérv 60-80%-os csökkenését, illetve a teljes eltűnését.

Kiknek ajánljuk az Evminov terápiát?
 • Irodai-és ülőmunkát végzőknek
 • Sportolóknak
 • Porckorongsérv esetén
 • Derékfájás esetén
 • Gyerekeknek

Ha irodai vagy egyéb ülőmunkát végez, átlagosan napi 8-10 órát töltve a monitor előtt, az rendkívül megterhelő gerince számára. A helytelen testtartás következtében a gerincoszlop fiziológiás 'S'-alakú görbülete a nyaki és az ágyéki szakaszon kiegyenesedik, a háti szakaszon pedig fokozódik. A vállak előreesnek, a mellizmok megrövidülnek, a hátizmok megnyúlnak. A deréktájon elhelyezkedő csigolyák és a hozzátartozó porckorongok hatalmas terhelésnek vannak kitéve, melyet a gerincoszlopot közvetlenül támogató izmok sem tudnak kellőképpen tehermentesíteni. Ez a túlterhelés nem csupán nyak-, derék- és hátfájdalmat, de visszafordíthatatlan deformációt okozhat a gerinc ízületeiben és a porckorongok szerkezetében.

Az Evminov gerincterápia segít megelőzni ezeket a problémákat, csökkentve a fizikai és szellemi fáradtság tüneteit, a túlterheltség érzését. De a már kialakult (akár súlyos, műtéttel fenyegető betegségek pl. gerincsérv) esetében is hatékony.

Élsportolók vagy aktív sportolók esetében gyakran előfordul, hogy bizonyos izmaik nincsenek megfelelően kondicionálva, izomdiszbalansz lép fel. Sok sportág aszimmetrikusan terheli a testet, és a kevésbé használt testrészek izmai jóval gyengébbek a másiknál. (pl. tenisz, vívás), más sportoknál pedig nem egyenlő mértékben fejlett a test izomzata (pl. kézilabdázók esetében az erős hasizom, gyenge hátizom).

Ha saját sportjuk specifikus edzései mellett nem fordítanak figyelmet a gerinc izmainak erősítésére, az hát-és derékfájáshoz vagy porckorong problémákhoz és sérülésekhez vezet.

A porckorongsérv (köznyelvben gerincsérv) egy olyan degeneratív probléma, mely mozgásszegény, ülő életmódunknak köszönhetően napjainkra népbetegséggé nőtte ki magát, és már a húszéves korosztályban sem ritka.

A porckorongsérv igen fájdalmas tünetekkel jár (nyakból karba, vállba, derékból lábba, lábszárba sugárzó fájdalom, izomgyengeség, kar vagy lábzsibbadás), és hosszú távon az elviselhetetlen fájdalom mellett teljes mozgásképtelenséghez vezet.

A drasztikus műtéti megoldás helyett érdemes kipróbálni az Evminov gerincterápiát, mely egy speciális gerincrehabilitációs pad segítségével hatékonyan kombinálja a gerinc regenerálódásához szükséges nyújtó és hátizom erősítő gyakorlatokat. Az Evminov módszer rendszeres, kitartó gyakorlással megszabadítja a betegeket panaszaiktól, és egy éven belül bizonyítottan elvezetheti őket a teljes gyógyulásig.

A gyakori hát- és derékfájás már azt jelzi, hogy a gerincben elindultak olyan folyamatok, amire oda kell figyelünk. Mindenképpen érdemes heti 2-3 alkalommal tornázni valamelyik központunkban, vagy otthonra beszerezni egy padot a folyamat megállítása és a derékfájás megszüntetése érdekében.

A mai gyerekek szinte egész nap ülnek. Ha nem az iskolapadban, akkor a monitor vagy tévé előtt, esetleg az okostelefon vagy a tablet felett görnyedve, így nem csoda, hogy a felmérések szerint az iskolások és középiskolások 80%-a tartáshibával küzd. 

A mozgásszegény, ülő életmódnak köszönhetően a gyerekek a testtartásért felelős izmaikat keveset és helytelenül használják, emiatt egyes izmaik megrövidülnek és feszessé válnak, más izmaik elgyengülnek. A testtartásuk hibás lesz, felborul az izomegyensúly, a gerinc túlterhelődik, és ez az évek során tartáshibákhoz, gerincferdüléshez, porckopáshoz és különböző porckorong problémákhoz vezet.

Az Evminov gerinctornával megelőzhetőek a serdülő gyermekeket érintő gerincproblémák, illetve segítségével a már kialakult tartáshibákat és enyhébb gerincferdüléseket is eredményesen kezelhetjük.

ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE JELENTKEZEM

Az Evminov terápia minden esetben egy személyes állapotfelméréssel indul! A konzultáción terapeutájával részletesen átbeszélik a leleteket és kialakítanak egy személyre szabott kezelési tervet! Időpontot egyeztessen telefonon, az Önhöz legközelebb eső Evminov terapeutával, akit a Terapeuta keresőben talál, vagy budapesti központunkba online!
Az állapotfelmérés díja: 10 000 Ft.

Könyvrendelés

Megjelent Evminov könyve magyarul!

Tudjon meg többet a gerinc karbantartásáról, a módszer anatómiai és biológiai alapjairól!

A tartalomból:

 • Mi az oka a hátfájásnak?
 • A gerinc anatómiája
 • A gyermek gerince, gerincferdülés
 • Porckorongsérv és spondylosis
 • Csontritkulás
 • Sportolók gerincoszlopa
 • A módszer anatómiai és biológiai alapjai
 • A módszer sajátosságai
 • A gerincbeteg helyes táplálkozása
 • Információk az Evminov profilaktorról
 • Tudnivalók egészségügyi dolgozók részére...

Megrendelhető központunk e-mail címén – info@evminov.hu