• 2017-10-25 12:07:40
evminov-blog-1.jpg

Alvás közben legalább annyira fontos a helyes testtartás, mint napközben. A nem megfelelő alvópozíció a nappali tartásunkat is befolyásolja, és az enyhébb nyak - és a hátfájástól kezdve egészen a súlyos gerinc - és derékproblémákig vezethet. 

Lehetőleg ne aludjunk hason! Ebben a helyzetben ugyanis a nyaki gerinc kicsavarodik, ami hosszú távon nagyon megterhelheti a gerincet. 
A gerincet pihentető, egészséges alvás lényege, hogy gerincoszlopunkat az éjszaka folyamán minél egyenesebben tartsuk. Ehhez a legideálisabb a háton fekve alvás, hisz ebben a pozícióban gerincünk nyújtva van, és az izmok mindkét oldalon el tudnak lazulni. Ha háton nem megy, alhatunk oldalt fekve, behajlított lábakkal is.


Válasszunk olyan matracot, ami még kényelmes, de elég kemény ahhoz, hogy ne süppedjen bele a hátunk. Ha oldalt fekve alszunk, olyan magas párnát használjunk, mely a fejet úgy támasztja meg, hogy a nyak a gerinccel egy vonalban, egyenesen álljon. A túl magas, vagy túl alacsony párna a nyaki gerincrész melletti izmok feszültségéhez vezethet.