• 2018-06-25 07:33:13
evminov-gyerek.jpg

Itt a nyár, és ha tartáshibás a gyermekünk vagy már kialakult gerincferdülése van, akkor ez egy jó időszak arra, hogy a szakember által összeállított tornasor segítségével a kezelést megkezdjük!

A gerincferdülés kezelésének egyik leghatékonyabb módja az Evminov Profilaktor segítségével végzett Evminov módszeren alapuló fokozatosan adagolt edzés. 

A fejlődésben lévő csontrendszer helytelen testtartás vagy gerincferdülés következtében fellépő degeneratív elváltozásai az óvódás korban lényegesen egyszerűbben kezelhetők, mint a 12. vagy 13. életév betöltése után, amikor a csontrendszer már nehezebben erősíthető. Ennek ellenére a Profilaktoron végzett gyakorlatokkal a 12. életév betöltése után is javítható a gyermek állapota, megelőzhetők a további következmények, hiszen a csont- és izomrendszer fejlődése általában a 18. életév betöltésekor fejeződik be. Ekkor a gyakorlatokat nagyobb gyakorisággal és folyamatosan kell végezni.

A rossz testtartásra folyamatosan figyelmeztető szülők és tanárok („Rosszul ülsz”, „Húzd ki magad”, „Rossz a járásod”) nem érnek el tartós eredményt szavaikkal, annál is inkább, mert az óvodában, majd az iskolában folyamatosan nő a gerinc terhelése.

A Profilaktor segítségével végzendő edzésprogramot be kell építeni a kezdődő stádiumú gerincferdülésben szenvedő gyermek napirendjébe. De megelőzés, az egészségséges gerinc és a helyes testtartás megőrzése céljából minden gyermeknek részt kellenne venni az edzésprogramban. Az edzés a gyermek napirendjének legjobban megfelelő tetszőleges időben végezhető, de napi rendszerességgel.

A második életév betöltése után könnyeden rá lehet venni a gyermeket a játékos edzésre. A Profilaktoron hintázhat, lecsúszhat róla és felmászhat rá. A játékos testmozgás jótékonyan hat a helyes testtartásra, megszűnik a gerinc ferdesége és kialakul a jó koordinációs készség. Az edzések megkezdésekor az a legfontosabb cél, hogy a gyermek szívesen végezze az esetleg csak néhány percig tartó mindennapos testmozgást. Gondoljunk arra, hogy a legegyszerűbbnek tűnő kis feladat is hozzájárul ahhoz, hogy a gyermek testalkata erős és szívós legyen, hogy fejlett koordinációs készséggel rendelkezzen.

Az edzések kezdetén a szülők legfontosabb feladata az, hogy irányítsák és dicsérettekkel ösztönözzék a gyermeket.

Ha a gyermek gerincén degeneratív elváltozások láthatók, forduljon gerinc-rehabilitációs központunkhoz. A kezdő gyakorlatsorokat, terheléseket, és a Profilaktor dőlésszögét az Evminov Gerinc és Egészség Központ szakembere határozza meg a gyermek életkorának, a szervezet sajátosságainak, valamint a lehetséges kísérő betegségek figyelembe vételével.

„Aki sokat mozog, tovább él”.

Népi bölcsesség

Országos terapeutakeresőnket itt találja:http://www.evminov.hu/hu/terapeuta-kereso

Központunkkal itt tudja felvenni a kapcsolatot: http://www.evminov.hu/hu/evminov-kozpont/kapcsolat

Az eszközről pedig itt olvashat bővebben: http://www.evminov.hu/hu/az-eszkoz

Forrás: Vyacheslav Evminov: Az Evminov módszer  - A magyar változatot szerkesztette Kovácsi Gábor és Procenko Oleg