• 2018-04-26 07:35:12
evminov-iskolataskavagott.jpg

A napokban derül ki, hogy a leendő kiselsősök melyik iskolába fognak járni, ilyenkor sok szülő elgondolkozuk, hogy vajon milyen iskolatáska lenne a legmegfelelőbb gyermekének. Nem is baj, ha az iskolatáska már most vagy a nyár folyamán beszerzésre kerül, hiszen a belevalók listája végtelennek fog tűnni az iskolakezdés közeledtével.

Mivel az iskoláskorú gyerekek nagy százaléka már amúgy is tartáshibás, ezért fontos különösen, hogy egy rosszul megválasztott iskolatáskával ne rontsunk tovább a helyzeten.

Milyen kritériumoknak feleljen meg a táska?

A legjobb megoldás a klasszikus, háton hordható iskolatáska, melynek hátfala párnázott és a lapockáktól a medencelapát felső részéig ér, jól fekszik fel a gerincre. 

Vállpántjai legyenek szélesek, és szintén párnázottak, hogy megfelelően oszlassák el a súlyt. Figyeljünk oda, hogy a gyerek szimmetrikusan hordja a táskát, mindkét pántot használva, mert a fél oldalasan hordott táska tartáshibához, súlyosabb esetben gerincferdüléshez vezethet.

További plusz pont a táskáknál, ha a mellkas vagy derékpántja is van, ami biztosabb tartás és még jobb súlyelosztás biztosít.

Legyünk alaposak, és ne a minta és a rekeszek száma legyen az elsődleges kritérium, hanem a cikkünkben felsoroltak.