• 2018-10-10 08:00:25
fogkefe-evminov.jpg

„A tornának és az edzésnek napi programunk részévé kell válni,

így őrizhetjük meg egészségünket, munkaképességünket

és így biztosíthatjuk a teljes értékű és örömteli életet.”

Hippokratész

Az Evminov módszer egyszerű és univerzálisan alkalmazható. A módszer rendszeres alkalmazásával egész életünk során megőrizhetjük gerincünk és ízületeink egészségét. Az Evminov módszer és a speciálisan kifejlesztett ortopédiai segédeszköz, az Evminov Profilaktor®, segítséget nyújt a rossz testtartás, gerincferdülés, különböző típusú osteochondrosis, porckorongsérv, ideggyök-gyulladás, csigolyaelcsúszás és egyéb gerincbetegségek megelőzésében és enyhítésében. A módszer Ukrajnából származik,  és több országban is  bejegyzett szabadalom.

Alapját az úgynevezett „gerinckarbantartás”, vagyis a gerinc karbantartásának egész életünk során követendő alapvető szabályai képezik. Hasonló módon használunk más eszközöket is, pl. a fogkefénket. A módszer egy bizonyos időn át történő intenzívebb alkalmazásával a gerincbetegségek többsége önállóan is megszüntethető.

Az egyértelműen regeneráló hatású egyedülálló módszer a finoman adagolt gerincnyújtás, tehermentésítés és a gerinc mély, rövid izmainak irányított edzésének kombinációján alapul. Az ilyen típusú terhelés az anyagcsere folyamatok aktivizálásához, a hatékonyabb tápanyag-ellátáshoz, a gerinc strukturális, különösen a csigolyaközti porckorongok funkcióinak a javulásához vezet, és segítséget nyújt a gerincet a hétköznapi hatásoktól védő nagy izomcsoportok fejlesztésében.

A módszer hatékonysága a speciális gyakorlatok és a megfelelően adagolt finom nyújtások egyedi kombinációjában rejlik.

Mivel a gerincbetegségek alapvető oka a porckorong, elsősorban a porckorong alkotóelemeinek nem megfelelő táplálása miatt bekövetkezett károsodása. Az Evminov módszer elsődleges feladata a folyadékegyensúly, a porckorong és a kocsonyás mag megfelelő táplálásának biztosítása és folyamatos fenntartása a különböző tevékenységek során.

Nemcsak a gerincét, hanem a sérült csigolyaközti porckorongokat is regenerálhatja. Hiszen a természet törvényei mindenkire vonatkoznak. Az esetek többségében az élő szövet képes a regenerálódásra, ehhez csupán a megfelelő feltételeket kell megteremteni.

Keresse fel  Evminov terapeutáinkat, kérjen állapotfelmérést, és tanulja meg a módszert, mellyel megszüntetheti mozgásszervi panaszait, és egészséges lesz a gerince egy életen át. Munkatársainkkal, állapotfelméréssel kapcsolatban itt tudja felvenni a kapcsolatot: http://www.evminov.hu/hu/terapeuta-kereso

Központunkkal itt tudja felvenni a kapcsolatot: http://www.evminov.hu/hu/evminov-kozpont/kapcsolat

Az eszközről pedig itt olvashat bővebben: http://www.evminov.hu/hu/az-eszkoz

Forrás: Vyacheslav Evminov: Az Evminov módszer - A magyar változatot szerkesztette Kovácsi Gábor és Procenko Oleg