• 2017-10-06 09:32:41
evminov-blog3.jpg

Reggel beülsz a kocsiba és elautózol a munkahelyedig, hogy ott átülhess az irodai asztalod mögé. Ismerős?

Ha távolabbi munkahelyed vagy utazással járó munkaköröd miatt sok időt töltesz autóban, akkor gerincedet komoly kihívás elé állítod. Az ösztönösen helytelen testtartás miatt különböző gerincpanaszok, nyakmerevség, derék- és hátfájdalmak alakulhatnak ki.

Sajnos a gyártók az autóülések kialakításánál elsősorban a biztonsági és kényelmi funkciókra helyezik a hangsúlyt, az a szempont, hogy az ülés „gerincbarát” módon elősegítse a helyes tartást háttérbe szorul.

Tény, hogy vezetés közben nehéz optimális helyzetet teremteni a gerinc számára, de némi odafigyeléssel megelőzheted a komolyabb panaszok kialakulását.

Hogyan ülj az autóban?

Soha ne ülj teljesen nyújtott lábbal, mert ez a pozíció feszíti a hátsó izmokat és az ideget, valamint görnyedtté teszi a derekadat. Ez az a pozíció, amely a legfenyegetőbb veszélyt jelenti a porckorong számára.

Ehelyett hajlítsd be kicsit a térdedet, csússz hátra az ülésen amennyire csak tudsz és az ülés deréktámaszát úgy állítsd be, hogy megtartsa a derekadat. Ha az autódban nincs deréktámasz, helyettesítsd egy összetekert pléddel, hengerpárnával vagy autós deréktámasszal.

Az ülés támláját kb 110-120 fokos szögben döntsd hátra. Ha túl egyenes a támla, felsőtested, nyakad előrecsúszik, ha viszont túl hátra döntöd, derekad, hátad kerül egészségtelen, domború helyzetbe.

Ha hosszabb távokat vezetsz, állj meg gyakran és szállj ki az autóból, hogy alaposan megmozgasd magadat, kicsit tehermentesítve gerincedet.

Mit tehetsz, ha fáj a hátad, derekad?

A már kialakult gerincpanaszokra érdemes kipróbálnod az Evminov módszert!

Az Evminov gerincrehabilitációs padon végzett gerinctorna nem csak a különböző gerincbetegségek tüneteit, de a kiváltó okokat is megszünteti, hogy végleg magad mögött hagyd a fájdalmat.