/assets/media/0123.jpg
Bejelentkezem

Aszalós Kinga Zsuzsánna

Szakterület
Evminov Terapeuta Hálózat és Gerinc és Egészség Központ ügyvezető igazgatója, optometrista
Bemutatkozás

Aszalós Kinga Zsuzsánna, az Evminov Gerinc és Egészség Központ és az Evminov ​T​erapeuta ​H​álózat vezetője. Közgazdász diplomáját a Budapesti Gazdasági Főiskolán, optometrista végzettségét pedig a SOTE-n szerezte. Az elmúlt közel két évtizedben, szintén egészségügyi területen, a látszerész szakmában tevékenykedett, és jelenleg is várja a Egészség Központban optikai szolgáltatásokkal, szemvizsgálatra meglévő és jövőbeli vendégeit!

Kereskedelmi igazgatója volt egy magánoptikákat tömörítő hálózatnak, mely mára az egyik legjelentősebb piaci szereplővé nőtte ki magát. A szemvizsgálattal sem hagyott fel, melyet egyik hivatásának tekint. Az Evminov Központ létrehozása, és az Evminov módszer rendszerszintű bővítése, új kihívások felé terelte, és minden eddigi tudását​,​ valamint a hálózatépítésben szerzett tapasztalatát annak szenteli, hogy a ma már népbetegségnek számító porckorongsérves betegek, és egyéb mozgásszervi panaszokkal élők, mihamarabb rátaláljanak erre a rendkívül hatékony a módszerre és a megfelelő szakemberre.


Kovácsi Gábor

Szakterület
természetgyógyász, masszázs terapeuta, Evminov terapeuta
Bemutatkozás

"Célom, hogy segítsek a hozzám fordulóknak,
javítsak pácienseim állapotán, csökkentsem panaszaikat..."

Tíz éve foglalkozom gerincproblémás páciensekkel. Tapasztalatom szerint nincs két egyforma gerinc, nincs két egyforma probléma, ezért igyekszem mindig személyre szabott kezelést összeállítani.
Célom, hogy segítsek a hozzám fordulóknak, javítsak pácienseim állapotán, csökkentsem panaszaikat, a manuálterápia, a Dorn terápia, a Breuss masszázs, a thai masszázs, az ízület mobilizációs technikák, a trigger pont terápia, a reflexológia, és az egyedi Evminov gerinctorna segítségével.
 
Alkalmazott terápiák
Derék és Nyak protokoll - ÚJDONSÁG!
Phd. Dr. Papp János által kifejlesztett különleges kezeléssor mozgásszervi problémák kezelésére. Az úgynevezett “protokoll” eljárások ötvözik a modern nyugati oszteopátia és a hagyományos kínai orvoslás manuálterápiás módszereit.
A meghatározott sorrendben végzett lazító és nyújtó fogások, a kineziológiai tapasz és a fülakupunktúra együttes alkalmazása biztosítja a gyors és eredményes gyógyulást.
A kezelés időtartama: 90 perc
 
Breuss gerincmasszázs

Lazító, energetizáló hátmasszázs mely oldja a lelki és testi feszültségeket és segíti a szervezet öngyógyító mechanizmusainak beindulását. Ez a masszázs a legideálisabb a gerincoszlop mély izmainak ellazítására valamint a Dorn porckorong -terápiára és az ízületi mobilizációra való előkészítésre. Ez a masszázs kiválóan alkalmas a stresszes életvitel okozta izomfeszültségek oldására, illetve egyfajta reflexzóna masszázsként hat az idegrendszerre és a gerincvelő által beidegzett belső szervekre is.
 
Dorn gerincterápia
A Dorn-féle gerincterápia egy kézzel végzett kíméletes korrekciós gerincterápia, amely a gerinc és a test ízületeinek a megfelelő helyzetbe visszaállításával éri el hatását.
Gerinc megbetegedéseinek kezelésénél egyik leggyakrabban alkalmazott módszert a német Dieter Dorn dolgozta ki. Nem tett mást, mint egy, a feledés homályába merülő népi gyógymódot fejlesztett tovább. A terápia néhány évtized alatt nagy népszerűségre tett szert hazájában, de a világ számos más országában - így Magyarországon is. Enyhébb elváltozásoknál egy-két alkalommal végzett terápia után, súlyosabb esetben négy-öt alkalom után már komoly javulás várható pusztán a gerinc korrigálásával.
 
Trigger pont terápia

A triggerpont a vázizmon belül egy erősen irritált, „begörcsölt“ terület, mely sokszor kb. borsónyi nagyságú. Ez a csomó egy állandóan görcsben álló izomhoz hasonlítható, a vázizmon belül.
Minden izomhoz tartozik egy-egy terület, ahová a trigger pontból fájdalom sugárzik ki. A fájdalom helye alapján könnyen lokalizálható a harántcsíkolt izom, ezáltal pedig a kezelendő terület.
Teniszkönyök, golfkönyök, vállfájdalmak, fejfájás, karba sugárzó fájdalmak, hátfájás, derékfájás esetén alkalmazom ezt a terápiát. Egy izomcsomó kezelése pár percet vesz igénybe, de hónapok óta fennálló problémákat szüntethet meg.
 
Ízületmobilizációs technikák
Ez egy komplex egész test kezelés, melynek alapját a hagyományos kínai gyógyászat tudása adja. A kezelés során az egész testet átmozgatom, a merev izmokat fellazítom, szükség esetén az izmokat összehúzó trigger pontokat kezelem, majd az ízületekben található ún. funkcionális blokkokat oldom speciális kimozgatásokkal és műfogásokkal.
A gerincoszlop, csípőízület, térd, váll és könyök, valamint a kisízületek átmozgatásával, mobilizálásával felszabadulnak az ízületi blokkok, melyek a legtöbb esetben az ízületi és gerincfájdalmak megszűnését is eredményezik.

Thai masszázs
A nyugati masszázsokkal ellentétben a thai masszázs nem az izmokat dolgozza meg, hanem elsősorban a test energiáit aktivizálja, ritmikus akupresszúrás nyomásokkal végig a test energiavonalai mentén. Ha az ember egészséges, az életenergia akadálytalanul áramlik ezeken a csatornákon, viszont ha elzáródnak, az energiaáramlás zavara hosszabb távon különböző betegségeket okozhat.
Az energiablokkok felszabadításával helyreáll a test harmóniája, aktivizálódik öngyógyító ereje, erősödik az immunrendszer, megszabadulunk a feszültségektől.
 
Evminov gerinctorna

A módszer leginkább a súlyfürdő és a gerinctorna keresztezéseként írható le, mely segítséget nyújt a gerincfájás megelőzésben, mind a gerincet érintő betegségek kezelésében vagy a műtét utáni felépülésben.
 
A módszer lényege, hogy:

 1. Tehermentesíti a gerincet adagolt / fokozatos nyújtások által.gerinc tehermentesítése a saját testsúly és a gravitáció hatására történik. A finom gerincnyújtás csökkenti a porckorongon belüli nyomást így a hátfájdalmat.
 2. Megteremti a porckorong regenerálódáshoz szükséges feltételeket.Ezt a kis amplitúdójú mozgásokból álló statikus és dinamikus gyakorlatokkal érjük el, melyek a gerinc, ill. porckorong regenerációjához, valamint a csigolyákat stabilizáló mély hát- és hasizmok megerősödéséhez vezetnek.

/assets/media/reni-evminov.jpg
Bejelentkezem

Süle Renáta

Szakterület
Gyógytornász, Evminov terapeuta, Fascia tréning, SMR a sport- és mozgásszervi rehabilitációban, Dynamic taping
Bemutatkozás

A fájdalom mindig valamit jelez számunkra. Adott probléma esetén megmutatkozik egy testrészen, de ez nem jelenti mindig azt, hogy ott kell keresni a kiváltó okot is. Szemléletem szerint az emberi test egészét kell vizsgálnunk, így jobban megérthetjük, hogy mi okoz panaszokat. Gyógytornászként a hivatásom, hogy segítsek pácienseimnek megérteni a testükben jelentkező problémákat. Közös munkánk során igyekszem olyan megoldási lehetőségeket keresni, melyekkel hosszú távú eredményt érhetünk el. A kezeléseket, pedig olyan mindennapi tevékenységekbe beépíthető gyakorlatokkal egészítjük ki, amelyek elősegítik az elért eredmények fennmaradását.

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán végeztem gyógytornászként. Pályám felé a mozgás szeretete és a gyógytorna személyes megtapasztalása terelt. Tizenévesen, egy váratlanul jelentkező akut derékfájdalom miatt kellett gyógytornára járnom. Akkor döntöttem el: szeretnék én is segítő szakmát választani!

Fontosnak tartom, hogy egy-egy problémát többféle szemlélet szerint közelítsünk meg. Ennek megfelelően képzem magam, hogy minél személyre szabottabb megoldásokat tudjak nyújtani pácienseimnek.

Hitvallásomat az alábbi idézet foglalja össze a legjobban:

"Ha nem repülhetsz, fuss! Ha nem futhatsz, menj! Ha nem mehetsz, csússz! De bárhogy is legyen: mozogj!" (ifj. Dr Martin Luther King)

...ha pedig úgy érzed, szükséged lenne egy kis segítségre, keress bátran!


/assets/media/jakabgabor.jpg
Bejelentkezem

Jakab Gábor

Szakterület
gyógytornász, gyógy - sportmasszőr
Bemutatkozás

Jakab Gábor vagyok, Gyógy- és Sportmasszőr, Gyógytornász.
Személyes érintettség hatására döntöttem, hogy segíteni szeretnék a sérülések utáni felépülésben, valamint a fájdalmak enyhítésében az embereknek.
Tudásom bővítéséhez folyamatos továbbképzéseken veszek részt, követem az újfajta kezelési szemléleteket és szakirodalmat.
Kezeléseim alatt szeretem ötvözni a manuális technikákat és az aktív gyakorlatokat, mert tapasztalataim alapján gyorsabban elérhető a kívánt eredmény.
Képzések:
 
✅ Gyógytornász - Miskolci Egyetem Egészsegügyi Kar
✅ Gyógy - és Sportmasszőr - Efeb Kft. Felnőttképzési Központ
✅ ARNI funkcionális tréning továbbképzés - Stroke Neuro Rehab
✅ Flossing és Kinesotape és Sporttape továbbképzések - Varró Tina Probody Studio

/assets/media/harmath-kata.jpg
Bejelentkezem

Harmath Katalin

Szakterület
gyógymasszőr, Evminov terapeuta, felnőtt szakápoló
Bemutatkozás

Alapfilozófiám: "Minden kialakult állapoton lehet javítani! Ha együtt teszünk érte, biztosan sikerülni fog!"

Harmath Katalin vagyok, gyógymasszőr, felnőtt szakápoló. A hozzám forduló pacienseknek abban segítek, hogy a „rohanó életmód” miatt kialakult mozgásszervi betegségekből minél hamarabb felépüljenek.

A leggyakrabban előforduló derék, hát, nyak izomfájdalmait komplex – holisztikus szemléletű - terápiával kezelem. Ennek része a gyógymasszázs, a Trigger pont terápia, a köpölyözés és az akkupunkturás pontok stimulálása. A kezelések során alkalmazom a doTERRA cég magas minőségű speciális illó olajait is.

A kezelések szerves részét képezi az Evminov gerincpad használata is. A masszázs után végzett speciális tornagyakorlatok rendkívül megsokszorozzák a regeneráció gyorsaságát, a kezelések hatékonyságát.

Ahol szükséges, ott kinesiotape alkalmazásával érek el hosszú távú hatást, hogy a kezelés után még napokig segítsem az adott izomzat, ízület regenerációját.

Speciális terület a kismamák derekának kezelése, illetve a növekvő pocak kinesiotape-el való tehermentesítése, hogy ezzel is csökkentsem a derékra, hátra nehezedő teher okozta fájdalmakat.

 


Bernáth Ágnes

Szakterület
gyógymasszőr, mozgás-masszázs terapeuta, fizioterápiás szakasszisztens, sportoktató, pedagógus
Bemutatkozás

Az életem gyermekkorom óta összekapcsolódik a gyógyítással. Mindig volt bennem valami belső kényszer, ami arra sarkallt, hogy képezzem magam, hogy segíteni tudjak másoknak.

Gyógyító pályám elején shiatsut tanultam Madocsai Eszternél, ami meghatározó volt életem további szakaszában is. A lovakkal való találkozás szintén újabb lökést adott gyógyító pályafutásomnak. Velük kapcsolatban a gyógyításnak egy egészen más szintjét volt szerencsém megtapasztalni. 20 évig foglalkoztam készségfejlesztéssel, mozgásszervi és mentális problémákra egyaránt.

2007-ben lettem hivatalosan is gyógyító. Azóta is folyamatosan tanulok, és egyre inkább úgy érzem, hogy nagyon kevés, amit tudunk. A legtöbb, amit tehetünk, és a legkevesebb, amit tennünk kell: segíteni a beteg testének gyógyítani önmagát!  

Igyekszem megkeresni az okokat és megérteni azok természetét, hogy segíteni tudjak a betegnek a gyógyulásban. Általában integrált terápiákat alkalmazok, hiszen testünk is rendkívül komplex rendszer és reakciói egyediek. Úgy gondolom, hogy adott esetben a beteg érdekében minden eszközt és módszert meg kell ragadni, ami a gyógyulást szolgálhatja. A legfontosabb, hogy a páciens megismerje, és megértse testének folyamatait, reakcióit, hiszen a gyógyulás jelentős mértékben rajta múlik. 

Tapasztalataimat köszönöm betegeimnek, pácienseimnek, kollégáimnak és mestereimnek.

Fordulhattok hozzám konkrét mozgásszervi, belszervi, vagy akár mentális problémákkal is, de ha ”csak” pihenni, kikapcsolódni vágytok, akkor is szeretettel várlak bennetek!

Integrált gerinc- és egyéb mozgásszervi terápiák

(kineziotape, Trigger és Tenderpont terápia, FDM (Fascia Disztorziós Modell) Dynamic Flossing, izületi mobilizáció és stabilizáció, lágyrész manuálterápia, fascia technikák, szegmens- és kötőszöveti masszázs, mikrorendszerek, akupont-rendszer alkalmazása HKO alapján)

gerincproblémák, hát- és derékfájdalmak, gerincsérv, a gerinc egyéb degeneratív elváltozásai, derék és keresztcsont fájdalmai
egyéb krónikus vagy akut, fájdalommal és mozgásbeszűküléssel járó mozgásszervi problémák, ízületi kopások, váll, könyök, csukló, csípő, térd, boka kezelése (pl. fagyott váll sy., tenisz- és golfkönyök, karpális alagút sy., Düpüyten sy., csípő ízületi arthrózis, medence félállás)
műtét utáni rehabilitáció, hegkezelés (protézisek, traumás sérülések –törések, izomszakadások, szalagszakadás, porcsérülés, belszervi műtétek)

Sportmasszázs

(kineziotape, FDM, Floss, ízületi mobilizáció és stabilizáció, fascia mobilizáció)

 • friss sportsérülések gyors ellátása
 • sportsérülések megelőzése, rehabilitációja
 • sportág specifikus túlterhelések felmérése, kezelése
 • edzéscélok támogatása

Dorn-Breuss Integrált gerincterápia

(gerinc- és ízületi korrekció, gerincnyújtó porckorong masszázs)

Fej-nyak és állkapocs kezelés

A fenti régió problémái, fájdalmai, mozgásbeszűkülései és blokkjai számos probléma forrásai, amik a képalkotó diagnosztika számára láthatatlanok, és ezért kezelésük nehézkes és időigényes.

 • fejfájás, migrén
 • szédüléses rosszullétek, dezorientáltság, egyensúlyzavar
 • fülzúgás
 • fül- és fogfájás, állkapocs fájdalmai, fogcsikorgatás, állkapocsgörcs
 • gombóc érzés a torokban, rágási és nyelési nehézségek
 • hirtelen, ismeretlen hátterű látás- és hallásromlás, szemfenéki kapilláris szűkület
 • szorongás, rossz közérzet, feszült idegállapot, stressz
 • memória zavar, feledékenység

Ezen kívül foglalkozom még:

 • Kranioszakrális terápiával
 • Tuina terápiával
 • Tibeti hangterápiával

Keddenként és csütörtökönként várlak az Gerinc és Egészség Központban. (1055, Budapest, Honvéd u. 38.)


/assets/media/bagameri-bende_1.jpg
Bejelentkezem

Bagaméri Bende

Szakterület
Masszázsterapeuta, Evminov terapeuta
Bemutatkozás

Az optimalizált életnek és a köré szerveződő tevékenységeknek évek óta fontos szerepet tulajdonítok. Mindig is szerettem emberekkel foglalkozni és segítséget nyújtani. Az egyik legjobb döntés volt, hogy jelentkeztem és elvégeztem a gyógy- és sportmasszőri képzésemet. Utamon nem álltam meg, komoly terveim vannak az egészségügyi pályán és folyamatos tovább képzések vannak beütemezve a naptáramban. Az Evminov tornához saját súlyosbodó gerinc panaszaim vezettek el, ugyanis egy ideig megállíthatatlanul száguldottam az ágyéki porckorong sérv irányába. Miután elvégeztem a tanfolyamot és instructor lettem, hamar kikezeltem magamat is a torna és pad segítségével. Most jelenleg tünetmentes az állapotom és büszkén hirdetem a módszert. Sajnos azt látom, hogy a 21. században az egyik legnagyobb üzlet a betegség, pedig ennek fordítva kellene lennie… Szeretném, ha az egészség lenne az üzlet, ezért szerencsésnek érzem magam, hogy az Evminov Gerinc és Egészség Központ munkatársaként részese lehetek egy remek egészségfejlesztő programnak.

Csütörtöki és pénteki napokon várom kedves pácienseimet a Központban.


/assets/media/rekasi-andrea-1000.jpg
Bejelentkezem

Rékasi Andrea

Szakterület
Sportrehabilitációs tréner, gerinctréner, csoportos instruktor és személyi edző
Bemutatkozás

Rékasi Andrea vagyok okleveles sportrehabilitációs tréner, gerinctréner, csoportos instruktor és személyi edző.

12 éve foglalkozom sporttal, de egész életemben fontos szerepet töltött be a mozgás. 
Fontos a rehabilitacióban, hogy ne csak az érintett területet kezeljük, hanem komplexen vizsgáljuk a emberi testet, mivel általában nem mindig a fájdalmas pont a problémás terület. 
A legtöbb problémát a mai kor emberének a nem megfelelő (izom) terhelés okozza, ami lehet ülő munka következménye vagy egyoldalú terhelés vagy egyes izmok túlzott illetve alul terhelése. 
Ha megbomlik az izomegyensúly az később degeneratív elváltozásokhoz is vezethet, így gyorsabb a rehabilitáció ha időben elkezdjük. 
Amiben segíteni tudok:
- sportsérülések rehabilitációja 
- műtét utáni (mozgásszervi) rehabilitáció 
- rossz testtartásból, terhelésből adódó ízületi vagy izomfájdalom 
- testtartás javítás 
- gerinctorna 
Vallom, hogy ép testben, ép lélek, pont ezért fontos, hogy mozgásszervileg is teljesen egészségesek legyünk.
Életem a mozgás, a sport és az egészséges életmód. 

Sosem késő elkezdeni. 


Legfontosabb kezeléseim:
[▶️]  Mozgásszervi állapotfelmérés
[▶️]  Helyes légzéstechnika megtanítása
[▶️]  Izomtesztelések 
[▶️]  Ízületi fájdalom csillapítása, rehabilitációja: térd, derék, nyak, végtagok
[▶️]  Húzódások, ficamok rehabilitációja 
[▶️]  Műtét utáni rehabilitáció
[▶️]  Sportsérülések rehabilitációja
[▶️]  Rossz mozgásminták javítása
[▶️]  Testtartás javítása, gerinctorna
[▶️]  Fascia torna, lazítási technikák 
[▶️]  Manuális technikák
[▶️]  Flossing kezelés
[▶️]  Kinezio-tape
[▶️]  SMR henger

Várok mindenkit szeretettel a Gerinc és Egészségközpontba!
 


/assets/media/petre-anett-1000.jpg
Bejelentkezem

Petre Anett

Szakterület
Coach,-terapeuta, tréner, energiagyógyász
Bemutatkozás

Komplex csomaggal, széles eszköztárral, holisztikus módon segítem a hozzám fordulókat. Nincs két egyforma ember és két egyforma probléma, ezért a kezelések/találkozók során egyénre szabott tervet alakítok ki a kliensem/ügyfelem számára és állapotát nyomon követem egészen a vágyott cél elérésig. Szaktudásommal a magánéleti jellegű problémák mellett hangsúlyt fektetek a munkahelyi stresszből fakadó megbetegedésekre, lelki és mentális megterheltségre.  

Fő területeim:

 • Önismeret, - személyiség tipológia
 • Mobbing (munkahelyi pszicho terror) kezelése-oldása,
 • Pszichoszomatikus megbetegedések kezelése, -megelőzése
 • Stressz kezelés, burn-out, reziliencia
 • Életvezetési tanácsadás
 • Krízis-gyászfeldolgozás
 • Viselkedési stratégia kialakítása
 • Karriertervezés
 • Energetikai egyensúly megteremtésének elősegítése
 • Asszertivitás – a segítő kommunikáció
 • Tárgyalás technika

Anett péntek délutánonként elérhető a Gerinc és Egészség Központban. (1055 Budapest, Honvéd u. 38.) Bejelentkezés szükséges!


/assets/media/toeroek-attila_1.jpg
Bejelentkezem
 • Evminov Gerinc és Egészség Központ, 1055 Budapest Honvéd u. 38.

 • +36 20 365 1435

Török Attila

Szakterület
jógaoktató
Bemutatkozás

Török Attila, az Evminov központ indulása óta tart jógaórákat nagytermünkben. Attila 22 évet IT szakemberként töltött, a számítógép felett görnyedve, amikor úgy érezte, hogy muszáj valamit tennie az egészségéért. Mozgásformának a jógát választotta és ma már oktatóként dolgozik, célja, hogy másokkal is megszerettesse ezt a csodálatos, ősi mozgásformát. A jóga által nyújtott lelki kiegyensúlyozottság a testi egészségre is hatással van, ez számtalanszor bebizonyosodott az évezredek során.
✅A jóga segít, hogy a korunknak megfelelő vitalitással rendelkezzünk, sőt sokan állítják, hogy fiatalító hatással bír.
✅Hajlékonyabbá, ruganyosabbá teszi a testet - azonak is érdemes belevágni, akik úgy érzik ők nem lennének képesek a gyakorlatok elvégzésére-, hiszen a nyújtógyakorlatok pont ebben segítenek.
✅A jóga, azáltal hogy a testünkre és a légzésünkre figyelünk, segít kizárni a külvilágot, és megteremtődik a stresszes életünkben annyira vágyott lelki béke is! 
Attila kedden, csütörtökön és pénteken is tart a központban órát (1055 Budapest, Honvéd u, 38.), a pontos időpontokért kattints  az órarendre: http://www.evminov.hu/hu/evminov-kozpont/orarend
Ha még nem jártál nála, hívd fel telefonon, hogy biztosítsd a helyet az órán. ☎️ +36 20 365 1435 


/assets/media/sapidora-webre.jpg
Bejelentkezem

Sápi Dóra

Szakterület
Személyi edző
Bemutatkozás


,,Napi 10-12 óra munka. Ülve. A gép előtt. 
Akkor iszol vizet, amikor éppen eszedbejut - ha egyáltalán eszedbejut. 
Akkor eszel, amikor időd engedi - ha egyáltalán időd engedi. 
A 21. század embere a fejében él - és sokszor nem jut ideje a saját testére. Minden más fontosabb, mint az, hogy foglalkozzunk saját magunkkal. Pedig ha belegondolunk, akkor ennek a testnek köszönhetjük, hogy egyáltalán itt lehetünk ezen a csodaszép bolygón! 

Miben tudok én a segítségedre lenni? 

Szeretnék segíteni neked megtalálni az egyensúlyt a mentális és a fizikai munka között. Szeretném, hogy akkor is jól érezd magad a bőrödben, ha egy átlagnál is stresszesebb heted van vagy volt. Az én célom, hogy az edzés ugyanúgy a napi rutinjaid részévé váljon, mint a munka - és ez által az egyensúly megteremtése által közösen tudjuk csökkenteni a stresszhatást, amely a mindennapokban ér. 
Ép testben ép lélek, ezt mondják, én ebben hiszek. 
Ha szeretnél változtatni, vagy valami újat kipróbálni, esetleg életedben először belekezdeni, vagy máshol folytatni, akkor keress engem bizalommal. "