• Milyen esetekben segíthet a módszer?
 • Sokat fáj a hátam, derekam, de nincs sérvem. Rajtam segíthet a módszer?
 • Mennyi idő alatt tapasztalhatok javulást?
 • Mennyit kell naponta tornáznom?
 • Kiegészíthetem-e a terápiát más módszerekkel?
 • Porckorongsérvem van, nekem is segíthet az Evminov módszer?
 • Porckorongsérvem / kitüremkedésem van, nekem milyen gyakran kell tornáznom?
 • Porckorongsérv műtét után is segíthet az Evminov módszer?
 • Helyettesíthetem a padot egy másfajta paddal?
 • Nem vagyok biztos, hogy működik nálam is a módszer. Mi a megoldás?
 • Külföldön élek, vásárolhatok én is Evminov gerincrehabilitációs padot?
 • Miben különbözik ez a gerincterápia a többi módszertől?
 • Rendszeresen nyújtok, az nem elég?
 • Kik végzik az állapotfelmérést és a gyakorlatok betanítását?
 • Milyen esetben segíthet az Evminov gerincterápia?
 • Vidéki vagyok, hol érhető el számomra az Evminov gerincterápia?

Az Evminov gerincterápiát leggyakrabban porckorongsérv, kitüremkedés, a gerinc kisízületi kopása, csigolyacsúszás, nyitott gerinc, gerincferdülés esetén alkalmazzuk. Ezen kívül a gyermekek tartásának javítására, valamint a gerincferdülés megelőzésében és kezelésében is nagy segítséget nyújt.

Sportolók esetén az aktív sportpályafutás idejének meghosszabbítását, a sérülések esélyének csökkentését, valamint a teljesítmény növelését támogathatja hatékonyan.

A gyakori hát- és derékfájás már azt jelzi, hogy a gerincben elindultak olyan folyamatok, amelyekre figyelni kell. Mindenképpen érdemes heti 2-3 alkalommal tornázni valamelyik központunkban.

A tapasztalatok alapján az érzékelhető eredmény 1-4 hét alatt, a tünetmentesség 4-8 hét alatt, a teljes gyógyulás pedig 6-12 hónapon belül következik be.

A gyakorlatok száma és a torna gyakorisága az adott problémától és állapottól függ. Egy súlyosabb tünetekkel járó porckorong rendellenesség esetén naponta 4-5 alkalommal ajánlott 10-15 perc torna. Az állapot javulásával ez napi 2-3 alkalommal végzett 20 perces, majd a tünetmentes állapotban napi 1 alkalommal végzett 25-30 perces tornára módosul.

Igen. A szakszerű gyógymasszázs, illetve a manuálterápiás eljárások az Evminov módszerrel kombinálva felgyorsítják a javulást.

Tapasztalataink alapján a módszer bizonyítottan csökkenti, sőt a legtöbb esetben meg is szünteti a porckorongsérvet.

Az is előfordulhat, hogy bár a sérv mérete ugyan nem csökken, de a torna hatására a tünetek és a fájdalom teljesen megszűnnek.

A porckorongok szerepe a gerincoszlop rugalmasságában ill. hajlékonyságában van, követi a gerinc mozgásait - előrehajláskor hátrafelé, míg hátrahajláskor előre mozdul el.

Amennyiben a gerinc tartóizmai pl. túl sok rossz testhelyzetben végzett ülés miatt meggyengülnek, a porckorongok kocsonyás magjai főként az ágyéki szakaszon hátrafelé mozdulnak.

A kocsonyás mag víztartalma az élet folyamán fokozatosan csökken, melynek következtében a porckorongok veszítenek rugalmasságukból és magasságukból. Azonban a rostos gyűrű is rugalmatlanabbá válik és sérülésekre könnyebben szakad. A szakadás helyén a kocsonyás mag előboltosulhat. Az előboltosulás enyhe formáját prolapsusnak, míg kifejezett formáját herniának (sérv) nevezzük.

Előrehaladott, kiszakadt és leszakadt porckorongsérv esetén, amikor a tünetek már vizelettartással, bénulással, csillapíthatatlan fájdalommal párosulnak, nem biztos, hogy elkerülhető a műtét, ám az azt követő rehabilitációban és a későbbi megelőzésben az Evminov gerincterápia fontos szerepet kaphat.

Gerincsérv, illetve kitüremkedés esetén az Evminov torna napi rendszerességgel ajánlott!

Igen! A műtét után 6-8 héttel el lehet kezdeni a tornát. A finom nyújtások segítenek abban, hogy a hegszövetek ne tapadjanak le és ne okozzanak másodlagos nyomást az ideggyöknél. Emellett az Evminov torna segítségével a már műtött, és ezáltal gyengített gerincen megelőzhető újabb sérv kialakulása is.

Nem. Az Evminov gerinc-rehabilitáció egyik titka és alapja maga a pad, amely több, speciálisan kezelt fa alkatrészből készül a sílécekhez hasonló gyártási technológiával. Ez biztosítja, hogy rugalmas, ugyanakkor rendkívül teherbíró legyen. Egy merev felületen az Evminov torna nem végezhető el, mivel annak egyik legfontosabb eleme a pad rugalmasságán alapul.

Éppen ezért semmiképpen nem ajánljuk, hogy másfajta eszközön végezzünk hasonló tornát, mert ez még ronthat is az állapotunkon!

Keresse fel az Önhöz legközelebb található terapeutát és próbálja ki a tornát.

Budapesti központunkban lehetőség van az Evminov pad bérlésre is, így otthonában – minden kötelezettség nélkül – tesztelheti a módszert egy hónapig.

Igen.

A közel két és fél méteres Evminov gerinc-rehabilitációs padból már rendelhető olyan, több részből összeállítható változat is, melyet akár autóval, akár futárszolgálattal könnyedén, - jelentősen kisebb szállítási költséggel - juttathatunk el külföldre.

Az Evminov gerincterápia egyedülálló módon kombinálja a nyújtást a gerinc körüli izmokat erősítő statikus és dinamikus gyakorlatokkal.

A finom nyújtások hatására csökken a nyomás okozta terhelés a porckorongokban és enyhül a fájdalom, miközben a gyakorlatok erősítik a gerincet stabilizáló mély hátizmokat.

Ezáltal a gerinc stabilitása fokozatosan javul, tartós védelmet nyújtva a porckorongok, a kilépő idegek és a gerinc kisízületei számára.

Nem!

Gerincspecialista orvosok kimutatták, hogy a 6 hétnél tovább végzett passzív gerincnyújtás, aktív erősítés nélkül a gerincoszlop további instabilitásához vezet; mely egy amúgy is instabil, gyenge gerincoszlop esetén további sérüléseket eredményezhet.

Éppen ezért a gerincnyújtó készülékek, gravitációs padok használata mellett elengedhetetlen a gerincet erősítő, stabilizáló gyógytorna.

Az Evminov gerinc-rehabilitációs pad nem csupán nyújtja és tehermentesíti a gerincet, de a segítségével végzett gyakorlatok edzik a gerincet stabilizáló mély hátizmokat is. A kettő kombinációja pedig megteremti a porckorong regenerálódáshoz szükséges feltételeket.

Az Evminov módszert szakképzett egészségügyi dolgozók (orvosok, gyógytornászok, gyógymasszőrök és természetgyógyászok) részére tettük elsajátíthatóvá, akik az ország számos területén várják szeretettel az Ön bejelentkezését egy állapotfelmérésre.

Szakembereink az állapotfelmérés alapján személyre szabott gyakorlatsort állítanak össze Önnek.

Az Evminov Központ tapasztalatai alapján, az alábbi betegségek, állapotok esetén hasznos az Evminov gerincrehabilitációs módszer:

 • porckorong ellapulása (discopathia)
 • porckorong- kitüremkedés (protrusio)
 • porckorongsérv (discus hernia), illetve porckorong műtét utáni rehabiltáció
 • csigolya elcsúszása (spondylolisthesis)
 • ideggyök-gyulladás (radiculitis)
 • hibás testtartás, gerincferdülés (scoliosis)
 • kopás (arthrosis)
 • gerinc regenerálódása baleset / műtét után
 • gerinc nyaki részének betegségei (epicondylitis, radiculitis stb.)
 • balesetet vagy műtétet követő gerincregeneráció

Térképes terapeutakeresőnkben keresse meg az Önhöz legközelebb dolgozó terapeutánkat!