Gyerekeken is segítük

  • 2017-10-10 07:26:49
  • Krisztina, Törökszentmiklós

Kislányunk, most 11 éves. Egy problémás terhességet követően, azonnali császármetszést végrehajtva, nagy súllyal, nyaka körül köldökzsinórral született és került a koraszülött osztályra. Már ott kiderült, hogy kötött csípő ízülete és izomtónus problémai vannak (…) Megkezdtük mai napig tartó küzdelmünket a szabályos mozgásért és az izmok fejlesztéséért. (…) Naponta tornáztattuk és rendszeresen hordtuk szakemberhez, hogy felzárkóztassuk a mozgásban kortársaihoz. Az óvodában nem szerette a nagymozgással járó játékokat, mint a futás, ugrálás, mászás. Most 11 éves, mások is észrevették, hogy milyen szépen, egyenesen tud ülni, pedig napi 8 órája is szokott lenni, ami nagyon megterhelő egy iskolás szervezetének. A módszert hatékonynak tartjuk, persze kitartó munka és összpontosítás is kell a feladatok végrehajtásához. Köszönjük a gyógymasszőrünk munkáját, és örülünk, hogy résztvehetünk az Evminov tornán. Mi igazolni tudjuk a torna hatékonyságát!


2 kezelés után érezhető javulás

  • 2017-10-04 09:06:30
  • Kinga, Budapest

Kedves Gábor! Közel 2 éve kezdődtek derékfájós panaszaim, majd 2016. őszén egy MR vizsgálat igazolta addigi gyanúm: a lumbalis szakaszon porckorongsérvem van. A nyugati orvoslás hagyományos terápiái csak ideiglenes megoldást jelentettek, és a problémát nem kezelték, csak annak tüneteit fedték el. Egy hete megkerestelek, hogy kipróbáljam az Evminov gerincterápiát, mellyel számomra hihetetlen eredményt sikerült elérni. Két éve nem bírok hason feküdni, és a kérésedre kipróbáltam tegnap a kezelés után ezt. Nem csak, hogy hason tudtam fájdalom és deréktáji feszülés nélkül feküdni, hanem abban a pozícióban sikerült elaludnom is. Számomra ez szinte „csoda”, amire két éve nem volt példa, főként, hogy 2 kezeléssel sikerült ilyen látványos változást elérnünk. Szavakkal nehéz kifejezni, mennyire hálás vagyok a közös munkáért, így csak ennyit írhatok (de azt nagy betűkkel): KÖSZÖNÖM! :):)


Mindössze 1 alkalom után, Ildikó fájdalom nélkül aludta végig az éjszakát!

  • 2017-10-04 09:05:50
  • Ildikó, Eger

Több mint 11 éve ülőmunkás lettem, én aki örökmozgó életet éltem előtte. Azt sem tudtam hol van a derekam, a lábam, a hátam. Sajnos ez év augusztusától mindezeket már tudom, kiderült, hogy 5 mm-es csigolya elcsúszásom van és porckorong is igen lapos. Több mint egy éve járok gerinctornára, már kezdtem érezni, hogy rozsdásodom. Pár gerinctorna után felvidultam, olajozottabb volt a hátam. Még ennél is szenzációsabb dolog történt velem, amikor megismerhettem a EVMINOV gerinctorna padot. Be is szereztem magamnak otthonra. Hálával tartozom Attilának, hogy általa megismerhettem, ezt a hihetetlenül hatékony gerincgyógyító módot. Már ott tartottam, hogy nem tudok autót vezetni, mert annyira fájt a jobb lábam. Sajnos azzal a ténnyel kellett szembesülnöm, hogy már ülni sem tudok, még 5 percig se. Rettenetesen elkeseredtem, most mi lesz velem. Ekkor jött az Evminov pad! Kedden este mutatta be Attila azokat a gyakorlatokat, amiket végezhetek rajta. Másnap reggel nem akartam elhinni, hogy nem fáj a lábam, és végig aludtam az éjszakát! Már egy alkalom után! Reggel és este végzem rajta a speciális gerinc nyújtó gyakorlatokat. Azóta többet tudok ülni, nem fáj a lábam!!! Bátran ajánlom minden ülő munkát végzőknek, megelőzésre és azoknak is akiknek már problémájuk van a gerincükkel. Káros fájdalomcsillapítók és szteroidok nélkül is lehet gyógyítani! Köszönöm és gratulálok György Attilának, hogy Egerben létrehozta ezt a mozgáscentrumot!


Fájdalommentesen 2 hónap után

  • 2017-10-04 09:01:49
  • Zsolt, 38 éves Budapest

Néhány évvel ezelőtt kezdődtek a derékfájásaim. Eleinte csak néhány napig, kisebb fájdalmaim voltak, azután idővel egyre erősödtek és lassabban múltak. Az MR is kimutatta, hogy sérvem van L IV-L V csigolyák között. Kb. 2 hónappal ezelőtt mikor már a gyógyszerek ellenére se tudtam se állni, se ülni, és fekvés közben is épp, hogy enyhültek a fájdalmaim, döntenem kellett: a műtétet választom, amit az orvos javasolt vagy megpróbálkozom valamilyen tornával.

Egy barátom javaslatára döntöttem úgy, hogy kipróbálom az Evminov padot és gerinctornát. Logikusnak tűnt a magyarázat, hogy a nyújtás távolítja a csigolyákat és csökkenti az idegre ható nyomást, míg a torna erősít, és ezzel stabilizálja a gerincet ebben a fájdalommentesített állapotban, így belevágtam.

Az első alkalommal egy állapotfelméréssel kezdtünk, ami után - mivel a fájdalmaim elég intenzívek voltak - könnyű, főleg nyújtó gyakorlatokat kaptam. Ezeket naponta négyszer, ötször kellett elvégezni a cél érdekében, de nem voltak megerőltetőek, és nem okoztak fájdalmat vagy nehézséget sem. Vásároltam otthonra egy padot, így bármikor tornázhattam, amikor nekem megfelelő volt. A tornákat elosztottam napközben, így az első időben naponta átlag ötször tornáztam 10-15 percet. Az első hét elég kemény volt, a könnyű gyakorlatok is megizzasztottak. A második hét már kicsit könnyebb volt, a gyakorlatok jobban mentek és végre kezdtem érezni valami enyhe javulást is. Könnyebben feküdtem, az alvás is jobban ment, és a gyógyszerből is kevesebb kellett. Azonban állni még mindig nem nagyon tudtam és az ülés is csak rövid ideig ment. Kb. 1 hónap után változtattunk a tornán. A nyújtások mellett megjelentek az erősítő gyakorlatok is, amiket napi 2-3 alkalommal végeztem el. Innentől a hátam még gyorsabb javulásnak indult. További pár nap után teljesen elhagyhattam a gyógyszereket, és az állandó fájdalmak is megszűntek.

Most kb. 2 hónap elteltével még mindig napi kétszer tornázom kb.30 percet, de állandó fájdalmaim nincsenek, a versenysport kivételével minden visszaállt a régi kerékvágásba. Persze a teljes gyógyulásig még hosszú az út, de a pozitív tapasztalatok meggyőztek arról, hogy kellő gyakorlással és kitartással egy porckorongsérv is meggyógyítható műtét nélkül is.